Skapa Konto

Divine Verdict

Årskurs 2 - Kungsbacka

Divine Verdict är en cooperative 2D sidescroller som är inspirerad av Diablo och Dark Souls. Med stort fokus på spelets 2D Grafik och animationer siktar vi på att tävla inom 2D Grafik kategorin inom LBS Game Awards 2015.

Karaktärerna inom spelet har begränsad hälsa, där man kan få tillbaka hälsa från vissa fiender samt från den ena karaktären som kan hela. Vi vill att vårat spel ska vara utmanande och belönande, där taktiskt tänkande och ansvarig användning av sina resurser kommer att leda till seger. Spelet kommer bli som svårast i boss mappen, där bossen förstör delar av mappen för att skapa hål som spelarna måste undvika, samt skickar bossen ut shockvågor som man måste hoppa över. Denna boss rasar också mappen innifrån vilket gör så det regnar stenar från taket.

Mappen till spelet står ut i kontrast jämtemot dess karaktärer och props. Vi har också använt oss av färglära och andra semiotiska begrepp för att få det så att vårt spel ser så bra ut som möjligt. Animationerna är också gjorde för att se så flytande ut som möjligt, samt är karaktärerna anatomiskt korrekta TILL VISS GRAD vilket får dem se realistiska ut men ändå intressanta.

Spelet ska vara kort nog för att folk ska vilja ha mer, detta är dock inte bara för att alla ska ha möjlighet till att hinna testa vårt spel, men också för att vi vill verkligen lägga ner så mycket energi som möjligt på att den första mappen och boss mappen ska vara så perfekta och finslipade som möjligt i både grafik och teknik.

Teamet bakom spelet:

Designers: Pontus Örnemark, Eric Giang Ohlin, Johan Rosander, Oliver Nilsson, Linus Setterberg

Programmerare: Christoffer Arvidsson, Alexandra Lindberg, Isaac Strandh, Filip Flodwall

 Gruppens Medlemmar

Christoffer Arvidsson

Filip Flodwall

Alexandra Lindberg

Oliver Nilsson

Eric Olin

Johan Rosander

Linus Setterberg

Isaac Strandh

Pontus Örnemark