Skapa Konto

Awesome Acceleration Unlimited

Årskurs 2 - Kristianstad

AWESOME ACCELERATION UNLIMITED 

Detta spelet är ett 2-4 player bilspel som går ut på att vara den sista överlevande bilen efter att ha krockat sönder all de andra.  Spelet utspelar sig inuti en arena (I detta fallet på ett gigantiskt pinbollbord). För att besegra en annan spelare, måste du se till att köra på den med en högre hastighet än vad din motståndare har. För att få upp farten hjälper det att studsa mot en så kallad "bumper" som det finns ett antal av i arenan (röda och blåa). När du kör på en bumper med en relativt hög hastighet kommer den att slunga iväg dig med hög fart och chansen är då stor att du träffar en annan bumper, som ökar farten ytterligare. Detta kan leda till att du studsar runt en hel del och kan därmed slå ut dina motståndare (just studsfunktionen var väldigt uppskattad hos våra testspelare). På arenan finns självklart också en pinboll. Denna kan du krocka in i för att sätta fart på men gör det på egen risk då den kan utplåna dina motståndare med den höga hastigheten den kan uppnå, men kan även göra slut på dig. Kulan kan även den studsa mellan bumpers och få upp faten på så sätt. Spelet är uppbyggt på så vis att när en bil är ensam kvar, får spelaren till den överlevande bilen ett poäng, och rundan startas om. Den spelare som kommer först till 5 poäng (det vill säga den som först vunnit 5 rundor) vinner hela spelet. För att visa hur skadad en spelare är, har vi gjort så att bilen blir mer och mer trasig efter det att den har blivit krockad i, tillslut exploderar den och slutar fungera. En rolig funktion här är att man kan använda bilvraket av en spelare som ett vapen, då man kan putta vraken så att de träffar andra bilar. Desto hårdare krock du gör med en annan spelare, desto längre kommer deras bil att flyga iväg.

Sammanfattat är Awesome Acceleration Unlimited ett väldigt awesome spel som blev något utav en publikfavorit hos testspelarna. (Mycket på grund av spelets påhittiga och roliga gameplay!)

VIKTIGT!

OBSERVERA ATT SPELET ENDAST KAN SPELAS MED XBOX-KONTROLLRAR SOM DU KOPPLAT TILL DATORN. DU MÅSTE ÄVEN SE TILL ATT HA KOPPLAT IN ALLA SPELARNAS KONTROLLRAR INNAN DU STARTAR SPELET. DETTA ÄR VIKTIGT DÅ SPELET KONTROLLERAR ANTALET XBOX-KONTROLLAR I DATORN FÖR ATT VETA HUR MÅNGA SPELARE SOM SKA SKAPAS OCH KONTROLLERAS. 

ÖVRIGT:

ALLA LJUDEFFEKTER ÄR TAGNA FRÅN WWW.FREESOUND.ORG, EN SIDA FÖR ROYALITY FREE LJUDEFFEKTER. BACKGRUNDSMUSIKEN ÄR DOCK SKAPAD AV EN MEDLEM I UTVECKLINGSTEAMET! 

DETTA SPELET ÄR SKAPAD AV "INTE ILLUMINATI STUDIOS"

MEDLEMMAR I UTVECKLINGSTEAMET:

Anton Brosten Olsson (Programmering)

Christoffer Malmberg (Programering)

Philip Angelin (Programmering)

Victor Olsson (Programmering och Musik)

Mihnea Petru Dumitrescu (Grafiker)

Oskar Johannesson (Grafiker)

Pontus Håkansson (Grafiker)

 Gruppens Medlemmar

Malmberg Christoffer

Mihnea Dumitrescu

Anton Olsson

Victor Olsson

Johannesson Oskar

Angelin Philip

Håkansson Pontus