Skapa Konto

Ethernal Redux

Årskurs 3 - Borås

Ethernal Redux

Ethernal är ett arena fighting spel, lite som Super Smash Bros.
Skapat i Unity för PC med xbox-kontroll i tanke, med bäst spelglädje krävs xbox-kontroll, dock så går även mus och tangentbord att använda.

Spelet går ut på att man först ska välja mellan fyra olika Elementals, de är de fysiska manifestationerna av de fyra olika elementen; eld, luft, vatten och vind. När man valt sin karaktär så transporteras man till en arena där det målet är att få bort sin motståndare från plattformen med hjälp av elementattacker, dvs. att motståndaren ska tvingas av från arenan.

För varje element så finns det en Attack och en Utility typ - dessa kan alla karaktärer använda sig utav. Attack-typen har som syfte att direkt hjälpa till att få ut en motspelare, medan en utility-typ indirekt hjälper till, om det nu ger dig möjligheten att "dasha" åt sidan eller mata upp en fet sten från marken för att blockera inkommande farligheter. Däremot har varje attack en cooldown timer så man får anpassa sina attacker väl. För att få en klarare bild så kan man tänka att spelet följer konceptet av sumobrottning - man vill få bort sin motståndare från arenan. Spelet är inspirerat utav Super Smash Bros och det populära warcraft 3 moddet vid namn "Warlock".

Här kan ni följa oss!
https://www.facebook.com/EthernalGame
http://www.indiedb.com/games/ethernalGruppens Medlemmar

Rasmus Andersson

Helena Graham

Max Hultgren

Sakarias Kaljo

Dennis Karlsson

Sara Nilsson

Filip Sandstrom

Oskar Svensson