Skapa Konto

Vital

Årskurs 3 - Borås

Vital är ett 2D pixel easy to learn, hard to master arcade fighter-spel, med ett innovativt HP-system, för Windows, macOS och Linux.

Besegra dina vänner genom att förstöra deras vitals. När du attackerar bygger du upp din charge bar, och när den är fylld aktiveras din närmsta motståndares vitalsystem. Då blir de sårbara för attacker, och du har en chans att vinna!

Beskrivning
Istället för det traditionella HP-systemet använder Vital en annan approach. När man attackerar sin motståndare fyller man undan för undan sin charge bar, och när mätaren sedan är helt fylld visas motståndarens vitals. En vital är ett svävande klot som innehåller samlad energi. Varje karaktär har ett skyddande energifält runt sig som hålls samman av dessa vitals. När en vital förstörs frigörs den innehållande energin och samlas upp av resterande vitals, samt energifältet hamnar i obalans. När alla vitals har förstörts upplöses energifältet och karaktären blir sårbar och kan förintas. Vitals kan alltså på sätt och vis liknas vid en karaktärs livlinor.

En karaktärs vitals roterar i en cirkelformad area, energifältet, runt karaktären. Antal vitals, rotationshastighet, energifältets radie samt hållbarheten hos varje vital varierar beroende på vilken karaktär som är vald. När motståndarens vitals visas, eller är aktiverade, har man under en begränsad tidsperiod möjlighet att förstöra en av dem, men bara om man är tillräckligt nära och time:ar rätt. När sina vitals är aktiverade har man möjlighet att blockera motståndarens attacker eller undvika dem (dodge).

Karaktärer kan ha olika vital abilities. Genom att offra en vital kan man de-buffa sin motståndare, fylla sin charge bar fortare eller använda en starkare attack. Dock genom att offra en vital riskerar du att hamna i underläge, då din motståndare får ett försprång.

Vital abilities leder till att de olika karaktärerna får unika egenskaper. En karaktär skulle kunna ha få antal vitals, men en starkare vital ability, eller en tank-karaktär med en större mängd vitals, Om en spelare använder en vital för en starkare attack men missar sin motståndare, går vitalen förlorad utan att orsaka skada, alternativt fastnar i marken och ger av sig en Area-Effect.

Vital går ut på att besegra sina motståndare i en 2D miljö genom att använda sina attacker och abilities på kreativa, strategiska och effektiva sätt. Eftersom motståndaren är en verklig person med egna tankar och handlingar vinner man spelet genom skicklighet. Det finns alltså inte heller någon aspekt i spelet som baseras på slump.

Specifikationer
Titel: Vital
Genrer: Arcade, Fighter
Utvecklare: Arcade9

Länkar
Vital på IndieDB

Arcade9 på Twitter

Arcade9 på FacebookGruppens Medlemmar

Johannes Eriksson

Daniel Hallgren

Adrian Jansson

Adrian Udd

Samuel Johansson